دانه های مورد استفاده در خوراک دام

دانه های مورد استفاده در خوراک دام

دانه های مورد استفاده در خوراک دام و طیور را می شناسید؟ همه ی ما کاملا واقف هستیم که صنعت دامپروری و نگهداری از طیور یکی از مهم ترین و بزرگترین صنایع در کل جهان محسوب می شود. تمامی کشورها در زمینه دام و طیور فعالیت می کنند در ایران نیز میلیون ها دامپروری و مراکز پرورش طیور وجود دارد. این دام ها برای تامین مواد غذایی کشور ایجاد شده و در حال فعالیت می باشند. اما آن چه که در مورد دام طیور مورد اهمیت است نحوه نگهداری آن ها و تغذیه آن ها می باشد. دانه های مورد استفاده در خوراک طیور متنوع هستند و برخی از آن ها به صورت اختصاصی برای دام های خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. در این مقاله می خواهیم در مورد انواع دانه های مورد استفاده در خوراک طیور و دام به بحث و بررسی بپردازیم.

در صورتی که دارای مرغداری و یا فضای پرورش دام می باشید حتما می بایست دانه هایی را برای تغذیه این حیوانات مورد استفاده قرار دهید. برای خرید خوراک دام و طیور می توانید به وی سایت کیمیا زرین مراجعه کنید و محصول مورد نظر خود را با مناسب ترین قیمت و بالاترین کیفیت تهیه کنید.

دانه های مورد استفاده در خوراک دام

تولید کنندگان نمی توانند هر نوع خوراکی را در اختیار حیوانات قرار دهند. زیرا آن چه که مهم است میزان بازدهی این حیوانات می باشد. به نظر شما بهترین خوراک دام و طیور چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟ در واقع می توان گفت یک خوراک خوب باید از مواد معدنی، ویتامین ها، پروتئین ها، آب تمیز و همچنین انرژی کافی برخوردار باشد تا خوراک مناسب دام و طیور را فراهم کند. در این بخش با بزرگترین شرکت محصولات دامی کیمیا زرین همراه باشید تا پاسخگوی سوالات شما در زمینه خرید انواع دانه های مورد استفاده در خوراک طیور و دام باشد.

کسب اطلاعات بیشتر: انواع کنسانتره دامی

دانه های مورد استفاده در خوراک دام

دانه های مورد استفاده در خوراک دام

دانه سویا

یکی از دانه های مورد استفاده در خوراک دام دانه سویا می باشد. این ماده گزینه ای بسیار مطلوب از نظر پروتئین و انرژی می باشد که نقش خاصی در زمینه تغذیه دام و طیور ایفا می کند. سویا یکی از مواد غذایی رایج در ایران است. دانه های سویا منبع کاملی از پروتئین می باشند. کسانی که به گیاهخورای علاقه دارند می توانند از این دانه مقوی استفاده کنند. در صورتی که قصد خرید دانه سویا برای دام و طیور خود را دارید و می خواهید آن را با مناسب ترین قیمت به صورت عمده، فله و … تهیه کنید می توانید به مجموعه کیمیا زرین مراجعه کرد و محصول مورد نظر خود را سفارش دهید.

دانه کلزا

حتما شما هم مزرعه کلزا را دیده اید که رنگ زردی داشته و از زیبایی بسیار زیادی برخوردار است. این مزرعه ها در نهایت سبب تولید دانه های روغنی کلزا می شوند که استفاده بسیار زیادی دارد. یکی از دانه های مورد استفاده در خوراک طیور دانه کلزا می باشد. وقتی که اقدام به گرفتن روغن از دانه های روغنی کلزا می شود میزان حرارت کافی به آنها داده می شود که این حرارت یک مزیت خوب برای کنجاله های باقی مانده از آن دارد و در اصل باعث شده که تمامی مواد غیر طبیعی موجود در آن که برای دام مضر بوده اند توسط این حرارت از بین بروند و باعث شده که به عنوان یک فرآورده از کلزا در مصرف دام و طیور به کار گرفته شود.

کسب اطلاعات بیشتر: انواع کنجاله برای دام و طیور

دانه کنجد

از دیگر دانه های مورد استفاده در خوراک دام می توان به دانه کنجد اشاره کرد که البته کنجاله آن بسیار معروف می باشد. دانه کنجد نیز یک منبع غنی برای پروتئین محسوب می شود که انرژی بالایی ندارد. از این دانه می توان در جیره غذایی دام و طیور استفاده کنید. برای خرید دانه کنجد و یا دیگر دانه های مورد استفاده در خوراک طیور می توانید به وب سایت کیمیا زرین مراجعه کنید و محصول مورد نظر خود را خریداری کنید.

دانه های مورد استفاده در خوراک دام

دانه های مورد استفاده در خوراک طیور

دانه کتان

 تغذیه دانه کتان بطور کلی باعث کاهش نسبت اسید چرب امگا ۶ به امگا-۳ در چربی شیر می شود؛ که احتمالا شاهد بهتر شدن پروفایل اسید چرب شیر و در نتیجه بهبود و سلامتی انسان هستیم، دانه کتان به راحتی توسط گاوهای شیری خورده می شود و تغذیه آن تا ۱۵۰ گرم در کیلوگرم ماده خشک اثری بر مصرف ماده خشک در مراحل اولیه و انتهای شیردهی ندارد.

امروزه شاهد تمایل به استفاده از دانه کامل کتان یا مشتقات آنکه شامل شکل آسیاب شده، روغن کتان، کنجاله کتان، فیبرکتان و لیگنان های استخراج شده از آن در تغذیه و خوراک دام و طیور هستیم. برای خرید دانه کتان و یا فراورده های آن می توانید به مجموعه کیمیا زرین مراجعه کنید.

دانه آفتاب گردان

اخرین گزینه از دانه های مورد استفاده در خوراک دام و طیور دانه آفتاب گردان می باشد. دانه آفتاب گردان را می شناسید و توسط انسان نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این دانه ها به عنوان یک محصول ایده آل در خوراک دام و طیور مورد استفاده قرار می گیرند و حاوی مقدار زیادی پروتئین می باشند. همچنین اقتصادی بودن این محصول باعث شده است که بیش از پیش مورد توجه واقع شود. در صورتی مه قصد خرید دانه آفتاب گردان برای دام و طیور خود را دارید می توانید به مجموعه کیمیا زرین مراجعه کنید.

خرید دانه های مورد استفاده در خوراک دام

تغذیه ای که برای حیوانات در نظر گرفته می شود در آخر به خود انسان باز می گردد و به طو مستقیم بر سلامت انسان تاثیرگذار می باشد. بدن انسان نیمی از پروتئین، مواد معدنی، فسفر اسید آمینه و انواع ویتامین ها را از گوشت حیوانات جذب می کند. بنابراین لازم است که دام و طیور دارای تغذیه ای مناسب باشند. در این مقاله در مورد انواع دانه های مورد استفاده در خوراک دام و طیور به بحث و بررسی پرداختیم. شما عزیزان برای خرید انواع دانه ها، کنجاله ها و دیگر تغذیه مورد نیاز برای دام و طیور می توانید به شرکت بازرگانی کیمیا زرین مراجعه کنید و مصحول مورد نظر خود را با مناسب ترین قیمت از آن تهیه کنید.

انواع کنسانتره دامی

انواع کنسانتره دامی

حتما استفاده از کنسانتره دامی را در غذای دام و طیور دیده اید. اما انواع کنسانتره دامی را می شناسید؟ می دانید از کدام نوع از کنسانتره استفاده می شود؟ عموما استفاده از کنسانتره دام و طیور برای تامین نیازهای غذایی دام کاملا ضروری است. خوراک دام در مجموع از دو بخش مواد خشبی و مواد دانه ای تشکیل می شود. کنسانتره  دامی برای تامین مواد دانه ای دام و طیور مورد استفاده قرار می گیرد که نشخوار کنندگان در سنین مختلف از انواع آن استفاده می کنند. کنسانتره دامی اولین ماده خشکی است که در اختیار گوساله ها قرار می گیرد. در این مقاله می خواهیم در مورد انواع کنسانتره دامی و تنحوه استفاده از آن ها به بحث و بررسی بپردازیم. با مجموعه کیمیا زرین همراه باشید.

کنسانتره دامی چیست؟

کنسانتره خوراکی است که از ترکیب چند ماه مشخص با درصدهای مشخصی بدست می اید. این خوراک برای تامین نیازهای دام و طیور تهیه شده است و در تولید کنندگان تلاش کرده اند تا یک ماده مغذی برای دام و طیور ایجاد کنند که بر سلامت و رشد آن تاثیر بسزایی داشته باشد. کنسانتره دارای انواع مختلفی است که در ادامه می خواهیم انواع کنسانتره دامی را برای شما بیان کنیم.

انواع کنسانتره دامی

انواع کنسانتره دامی

انواع کنسانتره دامی

کنسانتره دامی در مدل های متنوعی تولید می شود. برخی از آن ها به شکل مش و برخی دیگر به صورت آردی عرضه می شود و دربردارنده منابع تامین نیازهای ویتامینی، معدنی و دیگر مواد مغذی برای دام و طیور می باشد. این ماده در ترکیب با علوفه و سیلو مورد استفاده قرار می گیرد.

برخی از دامداران ترجیح می دهند که کنسانتره را به صورت آردی تهیه کند تا راحت تر با دیگر علوفه آن را ترکیب کنند. اما این ماده به صورت پلت نیز عرضه می شود که مزایای بسیار زیادی دارد. از جمله آن ها مواد اولیه آن در دمای ۸۰ درجه با بخار آب پخته می شود و این باعث می شود هضم آن برای دام راحت تر باشد. همچنین مواد اولیه تحت حرارت و فشار قرار گرفته و سبب نابودی میکروب ها می گردد.

کنسانتره استاتر گوساله

طبق تحقیقاتی که صورت گرفته است از بدو تولد گوساله می بایست آب تمیز و ولرم در اختیار آن ها قرار داده شود. سپس از حدود ۱۰ هفتگی می توانید علاوه بر آب و شیر کنسانتره دامی استاتر نیز در اختیار گوساله قرار دهید. البته در نظر داشته باشید که مصرف کنسانتره استاتر در این بازه زمانی آزاد است. در چند روز باقی مانده به از شیر گرفتن گوساله می توانید علاوه بر کنسانتره استاتر از مقداری یونجه پربرگ و مرغوب نیز استفاده کنید.

بهتر است در فاصله ۳ تا ۶ ماهگی یا از زمان قطع شیر تا پایان ۶ ماهگی گوساله ها به ویژه در گوساله های ماده، مخلوطی شامل ۵۵ الی ۶۰ درصد استارتر و ۴۰ الی ۴۵ درصد یونجه مرغوب خرد شده تهیه شده و از مخلوط حاصله گوساله ها به صورت آزاد و اختیاری مصرف نمایند.

کنسانتره گاو شیری

در پرورش گاو شیری از انواع کنسانتره دامی استفاده می شود که کاملا وابسته به میزان تولید و مرحله آبستنی و شیردهی گاو می باشد. عمده خوراک گاو شیری علوفه می باشد انا برخی از مواد مغذی از طریق انواع کنسانتره دامی تامین می شود. کنسانتره گاو شیری کم حجم است و برای عبور از دستگاه گوارش زمان کمتری نیزا دارد همچننی بسیار خوش خوراک تر از علوفه می باشد.

کنسانتره دامی گاو پرواری

از دیگر انواع کنسانتره دامی می توان به کنسانتره هایی اشاره داشت که برای گاوهای پرواری مورد استفاده قرار می گیرد. برای بهبود عملکرد دام و رسیدن به سوددهی می بایست دام به طور مرتب تقویت شود و تمامی مواد مغذی لازم به آن ها تزریق شود. یکی از راه های تقویت استفاده از کنسانتره گوساله پروراری می باشد که باعث می شود هزینه های خوراک نیز کاهش پیدا کند. با مدیریت مصرف انواع کنسانتره دامی می توانید وضعیت دامداری خود را بهبود بخشید.

انواع کنسانتره دامی

انواع کنسانتره دامی

نکات استفاده از کنسانتره گاوی

  • کنسانتره مورد استفاده بهتر است پلت شده و بدون تغییر در شکل ظاهری آن مورد استفاده قرار بگیرد. مواردی مانند خیساندن آن در آب می تواند سبب کاهش خواص آن شود.
  • در صورتی که قصد افزودن کنسانتره را به خوراک دام دارید این کار را به صورت تدریجی انجام دهید و طی یک هفته به حد نصاب مورد نظر برسانید.
  • در صورت امکان، همراه هر وعده کنسانتره دامی ۲۵۰ گرم کاه گندم در اختیار حیوان قرار داده شود، ولی در مورد گله های شیرده، یونجه مصرفی روزانه به طور آزاد در دسترس حیوان قرار گیرد.
  • در سه یا چهار وعده در روز می بایست از کنسانتره دامی برای گله های شیرده استفاده کنید و تعداد وعده ها را به هیچ وجه تغییر ندهید
  • کنسانتره برای گاوهایی که حداقل ۵ ماهه هستند مورد استفاده قرار می گیرد و برای گاوهای جوانتر از استاتر گوساله استفاده می شود.

مزایای استفاده از انواع کنسانتره دامی

  1. حذف خطای کارگری در هنگام تولید کنسانتره در دامداری
  2. عدم نیاز به افزودن ریز مغذی ها
  3. حذف مشکلات ناشی از خرید و انبار مواد کم حجم جیره که نیازشان ضروری است.
  4. فرمولاسیون دقیق بر حسب نیاز دام
  5. کاهش هزینه های تولید به دلیل کاهش هزینه های حمل و انبارداری و …
  6. کاهش صرف زمان برای تولید کنسانتره برای وزن کشی های دقیق و متعدد
  7. امکان حذف کلیه محصولات کم حجم جیره

خرید انواع کنسانتره دامی

در صورتی که قصد خرید انواع کنسانتره دامی را دارید تنها کافیست به وب سایت کیمیا زرین مراجعه کنید و محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید. شما عزیزان می توانید تمامی محصولات دامی را با مناسب ترین قیمت از کیمیا زرین تهیه کنید.

انواع کنجاله خوراک دام و طیور

انواع کنجاله

در این بخش می خواهیم انواع کنجاله مناسب برای دام و طیور را معرفی کنیم. در صورتی که دارای مرغ داری و یا دامداری باشید حتما با کنجاله های مختلف آشنا هستید که جزو برنامه غذایی دام و طیور می باشد. از کنجاله های دانه روغنی به دلیل داشتن پروتئین بالا در جیزه غذایی دام و طیور استفاده می شود. با توجه به اینکه مصرف این دانه های روغنی در کشور بسیار زیاد می باشد بخش زیادی از آن از طریق واردات  تامین می گردد. کشورهایی مانند برزیل، آرژانتین، روسیه، قزاقستان و … بیشترین سهم واردات در کنجاله را به ایران دارند. در ادامه با بررسی انواع کنجاله با مجموعه کیمیا زرین همراه باشید.

انواع کنجاله

امروزه کنجاله ها به کمک دامداری ها و مرغداری ها آمده اند. کیفیت بالای کنجاله ها و مواد مغذی درون آن ها مورد توجه بسیاری از دامداران قرار گرفته است. به طور مثال کنجاله زیتون و یا کنجاله کنجد دارای مقدار زیادی از انرژی می باشد و می توان از آن ها به جای ذرت و یا جو در جیره غذایی استفاده کرد. تنوع انواع کنجاله بسیار بالا می باشد. در ادامه برخی از این کنجاله ها را برای شما بیان می کنیم. در صورتی که قصد خرید کنجاله به مناسب ترین قیمت را دارید می توانید به وب سایت کیمیا زرین مراجعه کنید و پس از مشاهده محصولات مناسب ترین گزینه را برای خود انتخاب کنید.

کنجاله ها در واقع باقی مانده دانه های روغنی می باشند که پس از استخراج روغن از آن ها به صورت آرد و یا پلت می توان به مصرف غذایی دام و طیور اضافه کرد.

انواع کنجاله خوراک دام و طیور

انواع کنجاله خوراک دام و طیور

کنجاله سویا

تفاله سویا پس از روغن گیری را کنجاله سویا می گویند. یکی از انواع کنجاله می باشد که در جیره غذایی دام و طیور حتما دیده اید. کنجاله سویا متداول ترین منبع تامین پروتئین گیاهی در جیره غذایی محسوب می شود. با استفاده از این محصول مقادیر لازم اسیدهای آمینه ضروری و ویتامین ها دسته B تامین می کنید. ترکیب شیمیایی کنجاله سویا از طریق حرارت و فشار حاصل می شوند و به شرح زیر می باشند:

۱. مواد ازته حداقل ۴۲ درصد
۲. مواد چربى حداقل ۵/۰ درصد
۳. مواد سلولزى حداکثر ۷ درصد
۴. عصاره غیر ازتى حداکثر ۲۷ درصد
۵. رطوبت حداکثر ۵/۱۲ درصد

کنجاله پنبه دانه

دانه پنبه پس از جدا کردن الیاف و گرفتن کرک های آن که به آن لینترگیری هم گفته می شود شکسته و از مغز دانه تحت اثر حرارت استخراج می شود. یکی از انواع کنجاله که در ایران تولید می شود کنجاله پنبه دانه می باشد. ترکیب شیمیایی کنجاله تخم پنبه بسته به نوع تهیه آن فرق می کند و به قرار زیر می باشد. در نظر داشته باشید که نباید از این نوع کنجاله به عنوان تنها منبع پروتئین گیاهی در جیره غذایی استفاده کرد چرا که مصرف آن به تنهایی باعث مسمومیت می شود.

۱. رطوبت ۶-۱۲
۲. خاکستر۶-۵/۷ درصد
۳. سلولز ۶/۴-۱۷ درصد
۴. کلسیم ۱۴/۰-۶/۲
۵. مواد پروتئینى ۱۵-۴۹ درصد
۶. عصاره غیرازتى ۱۸-۳۳ درصد
۷. مواد چرب ۹/۱-۹ درصد
۸. فسفر ۴۶/۰-۱۳/۱ درصد

انواع کنجاله خوراک دام و طیور

انواع کنجاله خوراک دام و طیور

کنجاله آفتاب گردان

دانه های آفتاب گردن برای روغن کشی استفاده می شوند. پس از روغن کشی تفاله ای از آن به جای می ماند که به آن کنجاله آفتاب گردان گفته می شود. این محصول از انواع کنجاله ها می باشد که در اروپای شرقی عمدتا در جیره غذایی دام، طیور و ماهیان مورد استفاده قرار می گیرد. ترکیب شیمیایی کنجاله آفتاب گردان به قرار زیر می باشد:

۱. رطوبت ۵/۷-۸/۱۳ درصد
۲. مواد پروتئینى ۳۰-۵۳ درصد
۳. چربى ۸/۰-۱۳ درصد
۴. سلولز ۷-۱۵ درصد
۵. خاکستر ۳/۴-۷/۷ درصد
۶. عصاره غیرازته ۲۰-۳۰ درصد
۷. فسفر ۰۴/۰ درصد
۸. کلسیم ۴۳/۰ درصد

کنجاله بادام زمینی

از دانه بادام زمینی پس از روغن کشی کنجاله بادام زمینی حاصل می باشد که دارای بوئی مانند باقلای تازه است و مزه شیرینی دارد به همین سبب مورد پسند دام و طیور می باشد. این نوع از کنجاله دارای ترکیبات شیمیایی به شرح زیر می باشد:

۱. مواد پروتئینى ۴۰-۵۰ درصد
۲. مواد چربى ۴-۸ درصد
۳. سلولز ۳-۶ درصد
۴. خاکستر ۵/۳-۴
۵. عصاره غیر ازتى ۳۵-۴۵درصد
۶. فسفر ۶/۰-۸/۰ درصد
۷. کلسیم ۱۳/۰ درصد

کنجاله کلزا

از دیگر انواع کنجاله کلزا می باشد که استفاده از آن در تغذیه گسوفندان موجب افزایش چشمگیر در رشد پشم آن ها می شود. به جهت مقادیر بالای اسیدهای آمینه سیتئین و متیونین و ایجاد پروفایل نیتروژنی بسیار مطلوب برای میکروب های شکمبه گاوها و گوسفندان شیری، استفاده از کنجاله کانولا موجب افزایش قابل ملاحظه در شیردهی آن ها می گردد. در ایران استخراج روغن کلزا از سال ۱۳۱۷ آغاز گردیده که در این میان کنجاله و روغن کلزای تولیدی شرکت صنعتی بهپاک (توسعه صنایع بهشهر) از مرغوب ترین انواع آن بشمار می آید.

کنجاله زیتون

کنجاله زیتون از هسته زیتون روغن گیری شده و آسیاب شده حاصل می شود. آردی نرم و یکدست می باشد. مصرف این محصول می تواند نتایج مثبتی را بر روی دستگاه گوارش دام داشته باشد. کنجاله زیتون شامل ۵ تا ۶ درصد پروتئین می باشد. جدول میزان مصرف کنجاله زیتون برای دام و طیور به شرح زیر می باشد:

۳۵-۴۵ درصد در خوراک شترمرغ

۲۵-۳۰ درصد در دام های بزرگ

۲۰-۲۵ درصد در دام های کوچک

۸-۱۰ درصد طیور تخمگذار

کنجاله کنجد

کنجاله کنجد (sesame meal) غنی از پروتئین است و پس از استخراج روغن به عنوان یک محصول جانبی  به دست می آید. این کنجاله دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب اشباع نشده است  و از لحاظ مواد مغذی درست بعد از کنجاله سویا و ذرت قرار دارد. این محصول به دلیل داشتن پروتئین بسیار زیاد برای رشد و نمو، حفظ سلامت و همچنین بهره وری کلی حیوانات بسیار مفید است.

خرید انواع کنجاله

در بخش های پیشین در مورد انواع کنجاله به بحث و بررسی پرداختیم. شما می توانید به صورت فله ای و یا بسته بندی شده خریداری کنید. شما می توانید انواع کنجاله را با مناسب ترین قیمت از مجموعه کیمیا زرین تهیه کنید. تنها کافیست به وب سایت این مجموعه مراجعه کنید و سفارش خود را ثبت کنید.